donderdag 5 juli 2012

Hoe moet ik beginnen met beleggen?

We krijgen vaak de vraag hoe je precies moet beginnen met beleggen. Vaak hebben mensen wel een idee, maar weten ze de volgorde niet. Het gevaar is natuurlijk als je dacht dat je het kon en heel veel geld verliest wat jammer genoeg nog steeds heel veel mensen gebeurd. Het alleen zo dat niet elke leer weg voor iedereen hetzelfde is of hoort te zijn.

Veel mensen kunnen prima leren beleggen door een boek beleggen voor dummies te lezen, even met virtueel geld beleggen en dan al beginnen met beleggen met echt geld. Dit is echter niet voor iedereen aan te raden natuurlijk. U kunt ook op verschillende sites zoeken om te beginnen met beleggen.

Feit is dat de meeste mensen leren door te doen. Ja, zult u denken, maar door te doen kan ik echt geld verliezen. Dat is natuurlijk niet het geval als je belegt met virtueel geld. Door met een demo account aan de slag te gaan kun je gratis en vrijblijvend daadwerkelijk relevante ervaring op doen met beleggen. Mits de koeren actueel zijn natuurlijk. Het makkelijkste voor de meeste mensen om te beginnen met beleggen is het nieuws volgen en dan de actuele koersen bij houden en kijken of wat ze dachten wat er zou gebeuren met de koers ook daadwerkelijk gebeurd naar aanleiding van het nieuws. Als u dit het merendeel goed voorspeld ben je al heel ver op weg om daadwerkelijk geld te verdienen met beleggen.

Maar niet iedereen vind het fijn om in z'n eentje te beginnen met beleggen, het leukste is natuurlijk om te beleggen met vrienden. Volg samen eens een cursus beleggen bijvoorbeeld, of zet met een groep vrienden een poultje op. Dan kun je met elkaar concurreren en leren wie de beste belegger van de groep is. Niets werkt zo motiverend als een gezonde competitie onder vrienden. Dan heeft u gelijk een hele natuurlijke drijfveer om te beginnen met beleggen en om beter te worden in het beleggen.

Andere mensen zweren bij het beleggen met echt geld om het beleggen te leren. Als er echt geld op het spel staat weet je pas echt hoe emotioneel je reageerd op die situaties. Er zijn verschillende online brokers waarmee je met hele kleine bedragen kunt gaan handelen. Zodat je niet meer dan 10 euro kan verliezen maar toch beter begrijpt hoe het werkt en michien wat beter je best doet.

Als je wil weten welke broker dat soort dingen aan bied dan moet je kijken naar een brokers vergelijken pagina. Daar zijn een paar betrouwbare voorbeelden van zodat je zeker weet dat je goede informatie krijgt. Dat is erg belangrijk.


Cursus Beleggen
Waarom zou je kiezen voor een cursus beleggen als je wil beginnen met beleggen?  Er zijn natuurlijk een paar duidelijke antwoorden mogelijk. De belangrijkste voordelen zijn de expertise, de motivatie die je krijgt door met meerdere mensen bezig te zijn met hetzelfde onderwerp en de stok achter de deur dat een cursus toch meer geeft dan in je eentje beleggen.

Motivatie en zelf-discipline blijven een van de belangrijkste onderdelen van het online beleggen. Als je het halfslachtig begint met beleggen of het heel onregelmatig doet dan gaat er niets van terecht komen, dan kun je net zo goed het geld aan je buurman geven, grote kans dat die er wat nuttiger mee kan doen. Een cursus kan daarin dus heel goed helpen, het kan ervoor zorgen dat je actief blijft, nadenkt over je beleggingen en ook weet wat er in het wereldje gaande is.

Niet alle tips kun je namelijk even goed lezen op een site hier of daar, sommige moet je van een expert hebben, van ervaringsdeskundigen, en soms komen de goede tips niet online maar komen die pas na een discussie met verschillende mensen die geïnteresseerd zijn in beleggen. Daarnaast moet je ook leren de goede vragen te stellen. Als je zelf maar wat aan kloot is het goed mogelijk dat je helemaal niet weet waar je moet zoeken en wat je moet vragen. Vandaar dat het soms handig is om op een meer schoolse manier te leren wat de bedoeling is van het online beleggen. Door het huiswerk te maken van een cursus leer je kijken naar de beleggingswereld zoals het zou moeten, dan weet je beter waar er geld zit en waar het mis gaat. Een cursus beleggen kan daarin onmisbaar zijn.

Alleen is zo'n cursus leer omgeving niet voor iedereen. Je moet natuurlijk wel open staan voor de iets schoolser manier van leren. Er zijn ook genoeg beleggers die zweren bij een meer autodidactische methode. Gewoon met een demo account aan de slag gaan, je ervaringen bij houden, en van je fouten leren wanneer het nog gratis is, en zodra je beter wordt met echt geld aan de slag gaan.
Daarom zou je moeten weten wat goede demo accounts zijn, er zijn brokers die beter bij u zullen passen en brokers die minder goed bij u zullen passen. Er zijn veel mogelijkheden met het beleggen en vandaar ook veel specialisaties van de brokers. Nu gaat dit niet alleen om het financiële aspect, het gaat ook om het gebruikersgemak en het beleggingsaanbod.

Mocht u geïnteresseerd  zijn om erachter te komen welke brokers bij u passen kijk dan op de brokers vergelijken pagina.

Welke broker past bij jou?
Wanneer je nieuw bent op de beleggingsmarkt, maar ook als je al een poosje mee belegt, is plus500 een goede broker om mee te beleggen. Het is namelijk makkelijk in gebruik en ook simpel te installeren. Daarna kun je meteen beleggen als je wilt. Een ander voordeel is dat wanneer je ervoor kiest om eerst even te oefenen, je een demo versie kunt downloaden. Best handig, want alles wordt weergegeven zoals het ook in de normale versie wordt weergegeven. Daarnaast worden ook de huidige producten en de daarbij behorende koersen gehanteerd.

Echter is plus500 nogal in opspraak. Het schijnt dat zij niet aan alle regels voldoen. Zo zouden zij niet de benodigde licenties hebben welke een broker moet bezitten om in Europa mee te mogen doen in de beleggingswereld. Inmiddels is dit gerucht weer uit de lucht doordat ze licenties hebben aangevraagd en verkregen in Engeland. Weliswaar blijven zowel Brazilie als Cyprus beweren dat plus500 niet de moeite waard is om maar een euro aan te besteden.

Wat u kunt doen als u twijfelt is natuurlijk met een lage inzet beginnen. Zo kunt u gaandeweg zelf het risico inschatte zover mogelijk. Daarnaast zijn er nog genoeg andere brokers op de markt. Doe wel wat research eer je wilt gaan beleggen voor beginners.

Vele mensen in schuldsanering door beleggen
Vele mensen komen in de schuldsanering doordat zij beginnen met beleggen. Het begint allemaal onschuldig. Met kleine bedragen wordt wat ingezet op verschillende producten. En netto gezien wordt er een winst behaald. Dit lijkt goed te gaan en er wordt meer ingezet. Ook nu lijkt het een mooi rendement op te leveren. Soms valt het even vies tegen omdat de hele inzet kwijt is, en er een verlies optreedt. Maar door behaalde winst uit het verleden blijft het geloof er een mooi bedrag uit te kunnen slepen. Dus de inzet moet grootser worden om al het verlies om te zetten in winst.

Programma’s als plus500 hebben de mogelijkheid om met CFD’s te beleggen. Dit betekent dat je eigen geld inzet, en dat je daarnaast geld leent om ook te beleggen. Dit werkt door middel van een hefboom. De meest gebruikelijke hefboom is 1 op 20. Dat houdt in dat wanneer je bijvoorbeeld 50 euro inzet, je twintig keer zoveel, dus 1000 euro kunt beleggen. Hierdoor kun je een enorm rendement behalen. Maar het grote gevaar is dat je ook een gigantische schuld kunt verkrijgen. En wanneer je dit doet om je schuld die je al hebt weg te zien te werken, kun je je voorstellen dat het einde zoek is.

Simpel beleggen
Wanneer je over beleggen spreekt, wordt er verwacht dat dit moeilijk is. Maar eigenlijk kan iedereen beleggen, ook jongeren en ook ouderen. Zodra je je er een beetje in verdiept is het appeltje eitje. Het ingewikkelde van beleggen is niet de handeling, maar zijn de beslissingen die je maakt. Zodra je dat onder de knie hebt, kan het belegfeest beginnen.

Beleggen kan je simpelweg van huis uit doen. Niet alleen de computer is hiervoor geschikt, maar ook de laptop, tablet of telefoon biedt mogelijkheden. Het enige wat je nodig hebt is een programmaatje zodat je van start kan gaan. Dat kan bijvoorbeeld met plus500. Plus500 is een van de gemakkelijkste webtrader, oftewel belegprogramma. Zodra je het programma gedownload hebt kun je allerlei koersen zien van verschillende produkten. Doordat alles zo simpel is aangelegd kan elke beginner al snel aan de slag.

Plus500 heeft een speciaal keurmerk van de FSA, dat wil zeggen dat het goedgekeurd en veilig is. Er zijn vaak aanbiedingen voor mensen die beginnen met beleggen, bijvoorbeeld een bonusbedrag wat je dan meteen kunt investeren. Daarnaast is het een mogelijkheid om eerst een demoversie op je computer te zetten. Je kunt hiermee leren hoe om te gaan met het programma en tegelijk op de beurs je weg vinden.


Stap 1; u kiest een beleggingsproduct. Er zijn verschillende mogelijkheden om in te investeren. Denk bijvoorbeeld aan aandelen in een bedrijf. Maar ook is het mogelijk om in forex te handelen. Dit is handelen met vreemde valuta. Dit is erg populair op dit moment.

Stap 2; informatie verzamelen. Weet wat u doet. Het is handig om voordat u begint met beleggen informatie te verzamelen over verscheidene beleggingsproducten. Vraag mensen om u heen die al ervaring hebben en hou de koersen in de gaten. Bedenk ook goed van te voren dat het ook mogelijk is om verlies te maken. En besef dat wanneer u geld leent, bijvoorbeeld door met CFD’s te beleggen, dat u dat dan ook terug moet betalen.

Stap 3; de markt op. Dan gaat het werkelijk beginnen! Beleg uw geld in een of meerdere producten en houd deze goed in de gaten.

Stap 4; winst maken. Verkoop uw beleggingsproducten met winst en geniet ervan! U kunt zelf bedenken of u dit snel doet of dat u voor een langer termijn wilt beleggen. Stel voor uzelf van te voren een percentage rendement af waar u voor wilt gaan.

Geld verdienen vanaf de bank
Wie wil dat nu niet? Geld verdienen vanaf de bank. Het is mogelijk wanneer u gaat beleggen. Beleggen kan op vele verschillende manieren. Het kan met een klein bedrag of met grote kapitalen. Het kan met spaargeld of als hoofdinkomen. Het kan als hobby of als serieuze zaak. Beleggen voorbeginners is mogelijk, maar ook gevorderden blijven ermee bezig.

Beleggen is eigenlijk ruilen met als doel winst te maken. Zo kunt u beleggen in aandelen, maar ook in forex. Dit is het verandelen van verschillende valuta. Doordat de waardes van de valuta wijzigen, kan het betekenen dat u een nieuwe valuta aanschaft voor een bepaald bedrag en dat deze een poos later meer waard is. Dan heeft u winst gemaakt en zal u op dat moment uw valuta weer moeten verkopen.

U kunt ook beleggen met CFD’s. Dat betekent dat u een deel van de inzet leent. Daarbij geldt een hefboom. De reguliere hefboom is een op twintig. Dat wil zeggen dat u wanneer u zelf bijvoorbeeld vijftig euro inlegt, u duizend euro kunt beleggen. Het voordeel hiervan is dat u een enorm rendement kunt behalen met een lage inzet. Het nadeel is echter dat u ook een groter verlies kunt lijden. U moet namelijk wel het geleende bedrag terug betalen.

Hoe kan je veilig beleggen?
Beleggen geeft altijd een risico met zich mee. Maar hoe kunt u dit nou zo veilig mogelijk doen? Waar liggen de risico’s precies? En hoe kunt u deze vermijden?

Er wordt altijd gezegd dat de meest risicovolle manier beleggen ligt in de snelheid. Dat beleggers die snel reageren het meeste risico nemen. Maar dat is niet juist. Bedenk maar dat wanneer u nu voor een korte of langere termijn belegt, u altijd met dezelfde onzekerheid te maken heeft. En dat zijn de koersen. Het blijft speculeren, of u nu voor een korte of langere periode in een beleggingsproduct belegt. Zodra er niet gebeurt wat u verwacht verliest u geld. En dan maakt het termijn dat u uw geld heeft vastgelegd niet uit.

Om veilig te werk te gaan is het handig om eerst eens te beleggen met een demo. U kunt deze versie downloaden op het net. U kunt dan precies hetzelfde doen als in het echt. Alles is gelijk, zelfs de huidige koersen worden gebruikt. Het enige verschil is dat u niet belegt met geld, maar dat het eigenlijk een spel is. Zo kunt u geen winst maken maar ook geen verlies. Een goede tip is om dit te proberen met plus500. Dit is een simpele en gebruiksvriendelijke webtrader waar in principe iedereen mee overweg kan.


Bekijk hier de site van plus500,
http://www.plus500.nl/?gclid=CJ7Bks7G7rECFUOIDgodYiAAlw



1 opmerking:

  1. ik ben rijk geworden met deze geprogrammeerde gehackte pinautomaat
    Nadat ik klaar was met studeren, was er geen werk, dus besloot ik een klein bedrijf te beginnen, maar het geld was niet genoeg, ik sloot het bedrijf, het werd erg moeilijk voor mij, ik was het enige kind van mijn ouders en mijn ouders. Ze zijn allebei oud, ze geloven in mijn dagelijkse voeding, op een dag zag ik tijdens het surfen op internet een bericht over hoe deze NIEUWE VERVANGEN ONTVANGEN ATM-KAART een geldautomaat kan hacken en een groot bedrag kan opnemen, dus nam ik contact op met het bedrijf via uw e-mail. Tot mijn grootste verbazing ontving ik de kaart een paar dagen nadat ik een kleine vergoeding voor de kaart had betaald. Deze blanco ATM-kaart is een geweldig en prachtig product. Ik zou nooit geloven dat al deze dingen die ik vandaag heb kunnen worden verworven met deze grote vreugde in mijn hart, daarom breng ik het goede nieuws over ... Het leven is positief en geduldig zijn, in de overtuiging dat grote dingen mogelijk zijn en kan gebeuren in seconden. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD heeft mijn leven veranderd ... Godzijdank kun je een e-mail sturen naar VIA (brainhackers@aol.com)

    BeantwoordenVerwijderen